{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Po izbiru navijača
Bane Ivanović u timu decenije! Ali to nije sve...

Iako se ova decenija završava tek za godinu dana i naredna počinje od 1. januara 2021. godine, trend u Evropi poslednjih dana je da se prave razne, ankete, izbori i glasanja za najbolje u ovoj deceniji.

Tako su i u Rusiji organizovali anketu za tim decenije u tamošnjem fudbalu. Na kraju se u njemu našao i srpski defanzivac Branislav Ivanović.

Bivši kapiten Srbije je na početku glasanja nominovan za mesto štopera u konkurenciji još devetorice fudbalera. Glasali su navijači i ljubitelji fudbala u Rusiji, a na kraju su za dve štoperske pozicije najviše glasova dobili Bane Ivanović i legendarni Sergej Ignaševič. Iza njih, bez plasmana u idealnu postavu decenije su ostali Vedran Ćorluka, Ezekijel Garaj, Salvatore Boketi, Vasili Berezucki, Andreas Grankvist, Georgi Džikija, Nikolas Lomberts i Sezar Navas.

Pored Ivanovića i Igrnaševiča, u idealnom timu ruskog fudbala u ovoj deceniji su se našli i golman Igor Akinfejev, bekovi Mario Fernandes i Juri Žirkov, vezisti Pontus Vernblom, Aleksandr Golovin i Dani, te napadači Hulk, Vagner Lav i Artjom Dzjuba.

Ivanović je za samo tri godine u dresu Zenita toliko impresionirao ljubitelje fudbala u Rusiji da je završio u idealnom timu decenije. Iako im je bio poznat i od ranije kada je dve sezone nosio dres moskovske Lokomotive.

Da nisu u pitanju stare zasluge, govore i utisci za njegove igre u aktuelnoj sezoni. Ugledni magazin Čempionat je napravio anketu sa biv[im fudbalerima i legendama ruskog fudbala Aleksandra Mostovoja, Anatolija Bišoveca, Dmitrija Šenjikova... Njih desetak je uglavnom pomenulo tri imena u izboru za najboljeg defanzivca. To su Ivanović, Rakicki i Mario Fernandeš. Na kraju je završnu reč dao i novinar Anderj Pankov koji je uz sve pohvale Rakickom i Fernandesu, ipak izabrao Ivanovića za defanzivca godine jer je odirgao maestralnih godinu dana, nije pravio greške, igrao je skoro svaku utakmicu, dao je čak i neke važne golove i vodio je svoj tim do titule.

I vodeći ruski sportski liste Sport Ekspres je imao svoju anketu i birao je igrača godine u rskom fudbalu. Glasali su novinari, treneri, direktori i čitaoci. Kada su se glasovi sabrali, Ivanović je završio na 12. mestu. Naprimer, direktor Zenita Aleksandr Medvedev je Ivanovića stavio na drugo mesto. Iza Artjoma Dzjube koji je u konačnom plasmanu zauzeo prvo mesto. I u tom glasanju je Ivanović među dvojicom najboljih štopera ruskog fudbala.

A kada smo već kod Ivanovića i anketa, da i jednu iz Engleske. Za zvanični sajt Premijer lige, najboljih 11 u ovoj deceniji je izabrao i legendarni Alan Širer. Slavni Englez je uvrstio Ivanovića u svojih idelanih 11 zajedno sa Čehom, Kompanijem, Terijem, De Brujneom, Kanteom, Tureom, Silvom, Runijem, Aguerom i Azarom.

 

Najnovije vesti


×