{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bambi Tošić: Nismo mogli da se dogovorimo oko novog ugovora...

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 68
„CSKA mi je uvek na prvom mestu, čak je Partizan na drugom“, kaže doskorašnji član crno-belih posle dogovora sa Kinezima
no_image.png

Sve je moglo da bude drugačije. Niti je Zoran Tošić dobio novi ugovor u Partizanu, niti su crno-beli zaradili odlaskom jednog od najiskusnijih prvotimaca. Posle dve i po sezone, nekadašnji reprezentativni vezista okončao je drugi mandat na Topčiderskom brdu i potpisao ugovor za kineskog drugoligaša Tajži Juandu.

Naredne dve godine (možda još jednu) provešće u Aziji, a jasno je da ga je na Daleki istok odveo zveket novca, kakav u Humskoj 1 ionako nije dobijao, pošto mu je doskorašnji klub ostao dužan oko 700.000 evra.
Kad se pojavila opcija da pređem u Tajži Juandu, ozbiljno sam razmislio i prihvatio ponudu. Baš je dobra. Ionako mi je ugovor sa Partizanom isticao na leto“, pojasnio je Bambi tokom razgovora za ruski Šampionat.

Da li je u ugovoru sa crno-belima postojala klauzula koja bi vam omogućila odlazak u slučaju primamljive ponude?
Ne. Postojao je usmeni dogovor sa čelnicima. Četiri meseca pre isteka saradnje Partizan me je lišio nervoze i pustio me. Prethodno, pregovarali smo o novom ugovoru, ali nismo mogli da se dogovorimo“.

Da li su postojale i druge ponude?
Imao sam je od Kairata. Pravila su takva da u Kazahstan stranac stariji od 30 godina može da dođe samo ako je reprezenattivac. Što ja nisam. Prelazni rok u Kini se završavao 28. februara, morao sam brzo da odlučim, bez čekanja drugih klubova, a ta opcija sa Kairatom nije mi delovala 100 odsto sigurno“.

Da li vam je kineski klub ponudio više novca nego CSKA u najboljim danima karijere?
Naravno da nije. Imao sam dobar ugovor u Moskvi. Ponuda je na nivou onih koje sam imao kad sam napuštao Rusiju“.

Plašite li se odlaska u Kinu zbog virusa korona?
Predsednik Tajži Juande me je ubedio da grad nije u problemu i da su sve mere opreza preduzete. Tim trenira, a ukoliko bi postojao rizik od infekcije, sve bi bilo otkazano. Načuo sam da je početak prvenstva odložen, imaću vremena da se spremim za sezonu. Rečeno mi je da bi prvo kolo trebalo da se odigra početkom aprila. Grad u koji se selim je udaljen 1.000 kilometara od Vuhana, epicentra virus korona. U četvrtak letim za Kinu, ali sam. Porodica će doći kasnije, kad se smestim, a virus bude suzbijen. Ne želim da izlažem decu opasnosti. Predsednik kluba me uverava da nema razloga da brinem. Zaista ne verujem da ću biti zaražen. Jači sam od korona virusa“.

Ostaje li CSKA vaš najdraži klub?
Naravno. CSKA mi je uvek na prvom mestu. Čak je Partizan na drugom“, zaključio je Zoran Tošić.

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×