{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bajern pojačao ponudu i osigurao desnog beka budućnosti: Seržinjo Dest išao da gleda novi klub

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Ajaks pristao da proda 19-godišnjeg defanzivca
no_image.png

Sa Barselonom i Juventusom nisu mogli finansijski da se takmiče dok je bila aktuelna trka za potpis Matijsa de Lihta, stidljivo se pominjalo ime Dušana Tadića posle čuvenog ringišpila na stadionu „Santjago Bernabeu“, ali Bajern u oba slučaja nije bio blizu igrača Ajaksa. Sad jeste. I ne samo da mu je blizu, nego se čini da preduzima korake koji bi trebalo na leto da prokrče put Seržinju Destu do Alijanc arene.

Mladi Amerikanac, koji se ove sezone afirmisao u dresu Kopljanika, toliko se dopao čelnicima nemačkog prvaka da su rešili da ga kupe. I plate više nego što su u prvi mah davali. Podsetimo, najpre je u igri bilo 20.000.000 evra, da bi Mark Overmars, sportski direktor Ajaksa, to glatko odbio. Zahtevao je više. Pojedini izvori u Nemačkoj tvrdili su da će pristati na 25.000.000 evra, u Holandiji su bili uvereni da će izboksovati celih 30.000.000, međutim, izgleda da pregvoori dva velikana idu u dobrom smeru, jer današnja informacija glasi:
„Seržinjo Dest na leto ide u Bajern za 26.000.000 evra“.

Gigant iz Minhena se posle neuspešnog januarskog pokušaja vratio, ponudio više, a kako Ajaks baš i nije želeo da se cenka, procenio je da je to dovoljno (uostalom, samo od transfera Frenkija de Jonga i Matijsa de Lihta osigurao je budućnost kluba na duge staze), te će prvim danima juna 19-godišnji defanzivac preći u bundesligaša.

BRAZIL – Mineiro, nedelja, 20.00: (1,40) Kruzeiro (4,20) Koimbra (7,75)

Dosad je sam Destsećate ga se možda po tome što ga je nedavno naš Dušan Tadić oštro kritikovao na gostovanju Herenvenu – ćutao kao zaliven, međutim, kako je i sam potvrdio da je početkom februara boravio na Alijanc areni i uživo posmatrao duel Kupa Nemačke, Bajern – Hofenhajm, nije potrebno biti genije i shvatiti da je posao na pomolu.
Tačno je da sam bio u Minhenu, ali pre svega kako bih posedio rodbinu. Pomislio sam, ako su Bavarci stvarno zainteresovani za mene, bilo bi lepo da saznam nešto više o klubu. Zato sam smatrao pogodim da malo bacim pogled na utakmicu. Nisam bio na stadionu na poziv Bajerna, kao što se spekulisalo“, objasno je Seržinjo Dest.

Ove sezone reprezentativac SAD-a odigrao je 36 utakmica u svim takmičenjima. Odlikuju ga sjajne motoričke i brzinske sposobnosti, česta ubacivanja pred protivnički kazneni prostor, a u njemu Bajern vidi dugoročno rešenje na poziciji desnog beka. Trenutno je pokriva Benžamen Pavar, pošto Alvaro Odriozola nije uspeo da se nametne otkako je stigao iz Reala i verovatno će se po isteku pozajmice vratit u Madrid. A onda bi mesto desnog beka od Pavara trebalo da preuzme Seržinjo Dest.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×