{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bajern neće da se opeče kao s Karletom, Poketinu šest meseci da se spremi

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Hansi Flik, sva je prilika, ostaje do kraja sezone...
Bajern neće da se opeče kao s Karletom, Poketinu šest meseci da se spremi

Engleske kladionice nisu ni časa časile, odmah su izbacile kvote i svrstale Bajern u krug najvećih favorita - ili bolje reći kao prvog favorita - za potpis Maurisija Poketina. Iz Nemačke su jutros stizale informacije da bi moglo da se dogodi da Argentinac zasedne u fotelju posle Božića, međutim Englezi pod vinjetom "Breaking news" ovog popodneva tvrde da je realnija opcija leto. 

Naime, Bajern ne želi da se opeče kao sa Karlom Ančelotijem koji nije znao jezik, pa bi da ostavi dovoljno prostora Poketinu da se pripremi, kao što to uradio Pep Gvardiola kada je dolazio u Minhen. Naravno, podrazumeva se da bi u tom slučaju Bavarci insistirali na tome da već tokom januara utanače sve detalje i potpišu predugovor s Argentincem, kako im ga neko ne bi preoteo u međuvremenu.

Nemački velikan ne krije da je u potrazi za trenerom za duže staze. Bez obzira što je Hasi Flik dobro startovao (dve pobede protiv Olimpijakosa i Dortmunda u Klasikeru, a da mu pritom rival nije šutnuo na gol) Bajern želi neko "jače" ime. Jedno vreme kao najveći favorit figurirao je Erik teh Hag, međutim nakon što je Poketino ostao bez posla očito je on iskočio kao opcija broj jedan. 

Argentinac je velika želja Hasana Salihamidžića, a poznato je da su Bracove odluke i želje zapravo Henesove, koji će sve do 2022, kada će Oliver Kan naslediti Karl Hajnc Rumenigea, onako iz senke vući konce. lli biti bar barabar sa Rumenigeom po uticaju. Salihamidžić je u nekoliko navrata već vodio prijateljske razgovore sa Poketinom, dok je ovaj još bio bezbedan na klupi Pevaca. Još tada mu je natuknuo da ga Bajern vidi kao idealnu osobu za sprovođenje svoje filozofije fudbala.

Zanimljivo, budući kapiten i jedan od najvažnijih igrača Bajern - Jozua Kimih, javno je izneo svoje mišljenje po tom pitanju posle onih 2:7 u Londonu i ono se razlikovalo od direktorovog. A poznato je da se svlačionica u Minhenu dosta pita. Barem je tako poslednjih nekoliko godina...
"Godinama je pravio velike rezultate s Totenhemom. Imali su veliku uzlaznu putanju, vrhunac je bilo finale Lige šampiona. Poketino je izvrstan trener. Međutim, nisam siguran da li bio pravi čovek za nas", kazao je tada Kimih.

Kako trenutno stvari stoje, Kimih će ipak morati da se pomiri s činjenicom da će mu šef biti Poče...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×