{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Španac nema ništa protiv, ali za ozbiljno povećanje plate
no_image.png
(©Reuters)

Mada važi za jednog od najvećih znalaca u timu Bajerna, Tijago Alkantara (28) često puta bivao je ozbiljno potcenjen. Od 2013, kada je došao iz Barselone (za 25.000.000), odlični kreativac imao je različite statuse u Minhenu, sve u zavisnosti od trenera. Bilo je perioda kada je čak bio zakovan za klupu. Sve je izdržao španski reprezentativac i utisak je da upravo došlo njegovih pet minuta. 

U 2020. Alkantara je ušao sjajno. Izvanredno se dopunjava za Jozuom Kimihom u veznom redu i na svakoj od tri utakmice drugog dela šampionata postigao je po gol. Iako mu to ne stoji u opisu radnog mesta. 

Bilo je to dovoljno da se u nemačkim medijima pokrene pitanje budućnosti iskusnog veziste, posle sedam godina u klubu...
"Moram da kažem da mnogo dobro igra. Samouvereno, sređuje našu igru, organizuje... Nisam iznenađen, dobro znam kakav je fudbaler. Zaista izgleda vrlo dobro na terenu. I srećan sam zbog toga", kazao je sportski direktor Hasan Salihamidžić.  

Ako je i bilo nekih ideja da Tijago bude prodat na leto - a spekulisalo se naveliko o tome prethodnih nekoliko meseci - utisak je da se situacija sada drastično promenila. Bajern po svoj prilici želi da zadrži Španca. I tu dolazimo do tih njegovih "pet minuta". Pošto mu ugovor ističe u junu iduće godine Alkantara je u veoma dobroj pregovaračkoj poziciji.

Bild piše da uskoro treba očekivati pregovore o nastavku saradnje i ponudu o nastavku saradnje za još četiri godine.
"To su stvari o kojima razgovaramo interno, u klubu", nije se dao Braco.

Nemački list dalje navodi da će Šanac definitivno imati određene zahteve, a pretpostavka je da bi to mogla da bude maksimalna plata u Bajernu, koju trenutno imaju Robert Levandovski i Manuel Nojer. Obojica zarađuju po 15.000.000 evra godišnje.

Tijago Alkantara trenutno u džep ide oko 10.000.000 po sezoni.   

Najnovije vesti


×