{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Avram Grant ima braću Aju - Gana je u polufinalu (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Crne zvezde savladale DR Kongo sa 2:1 u četvrtfinalu
Avram Grant ima braću Aju - Gana je u polufinalu (VIDEO)
""

Fudbaleri i navijači Gane slave braću Aju i još jedan ulazak u polufinale Afričkog kupa nacija. Crne zvezde pobedili su u četvrtfinalu Demokratske republike Kongo sa 2:1 i sada ih očekuje Kamerun u polufinalnom okršaju.

Možda će ove godine navijači Gane, čiju ekipu predvodi Avram Grant,  konačno dočekati da vide osvajanje kontinentalnog trofeja, prvog od sada već davne 1982. godine.

Može se reći da je Gana bila za nijansu bolji rival, a ta nijansa zovu se braća Aju - Džordan i Andre.

Pobedonosni gol dao je Andre Aju iz opravdano dosuđenog penala u 78. minutu posle prekršaja Lomalise Mutambale. Od tog trenutka Gana je pažljivo i oprezno čuvala teškom mukom stečenu prednost.

Kongo je napadao, pritiskao rivala, čija odbrana se baš povijala u određenim trenucima, ali je na kraju ipak izdržala sve i odnela pobedu.
Posle ne baš sadržajnog prvog poluvremena na stadionu u Ojemu, publiku je razbudio bomba Džordana Ajua u 63. minutu. A ako je to bila bomba, onda ono što je pet minuta kasnije Pol Žoze Mpoku Ebunge poslao u mrežu Gane slobodno možemo da nazovemo projektilom zemlja-vazduh.

Ipak, pokazalo se da Kongoanci nisu imali snage za nešto više od toga i da je Gana u ovom trenutku ipak kvalitetnija ekipa.


(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti


×