{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Atletiko i Valensija u trci za turskim draguljem

/ Izvor: mozzartsport.com
Mustafa Kapi pod senzorima dva španska velikana
Atletiko i Valensija u trci za turskim draguljem

Već duže vreme, španski klubovi opasno njuškaju oko Galatasaraja. Nije tajna da ovaj turski klub ima odličnu akademiju, te da brojne mlade nade nakon boravka u Istanbulu uspevaju da izgrade dobre karijere kako u Turskoj, tako i u inostranstvu. Ovoga puta, Atletiko Madrid i Valensija bacili su oko na jedan od najvećih timova ovog regiona zbog Mustafe Kapija, talentovanog igrača koji će ovog leta postati slobodan, jer mu ugovor ističe.

Ima samo 17 godina, a kako navodi španski As, reč je o veoma brzom fudbaleru koji igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača. Isto tako, može da pokrije desno krilo. Problem za Galatasaraj je taj što Kapi nije želeo da produži ugovor, koji mu je inače bio ponuđen, tako da će 30. juna moći da ode gde želi.

Inače, ovaj fudbaler privukao je pažnju fudbalske javnosti činjenicom da je postao najmlađi igrač koji je zaigrao na nekom zvaničnom duelu Galatasaraja u istoriji. Tada je imao svega 16 godina, a na teren je ušao u završnim trenucima utakmice protiv Sivasa, koju je njegov tim dobio u decembru 2018. godine.

Mladi turski igrač istakao je da nije želeo da potpiše novi ugovor sa Galatom iz prostog razloga zato što želi da igra na najvišem nivou evropskog fudbala, u nekoj od većih liga. Njegove reči potvrdio je i agent, Nečdet Ergežer za As.
"Mustafa Kapi će biti slobodan igrač, moći će da potpiše za bilo koji klub na leto. Biće neophodno platiti samo troškove neophodnih treninga. Nekoliko menadžera španskih klubova nas je već kontaktiralo, Atletiko je bio izuzetno zainteresovan pre krize izazvane pandemijom virusa korona. Interesovali su se i Valensija, Viljareal, Selta, Sosijedad... Njegov stil zaista odgovara španskoj ligi", zaključuje Ergežer.

Preostaje da vidimo ko će se tokom narednog prelaznog roka dograbiti ovog turskog dragulja, uzimajući u obzir veliki udar na finansije koji će pandemija sigurno izazvati u mesecima koji dolaze.

Foto: Printscreen

Najnovije vesti


×