{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Atletiko digao glas: Nije dovoljno 120.000.000 za Grizmana, hoćemo 200.000.000 evra!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Povodom Barseloninog aktiviranja otkupne klauzule
Atletiko digao glas: Nije dovoljno 120.000.000 za Grizmana, hoćemo 200.000.000 evra!

Zatreslo se špansko tlo danas pošto je Antoan Grizman konačno uplatio otkupnu klauzulu u Barselonino ime i kupio slobodu od Atletika, posle čega je stavljena tačka na još jedan megalomanski transfer ovog leta. Ili, bar smo mislili da jeste.

ZVANIČNO: Antoan Grizman je novi fudbaler Barselone!

Nedugo pošto je Barselona objavila da je zvanično angažovala Grizmana u poslu vrednom 120.000.000 evra, putem zvaničnog saopštenja oglasio se i Atletiko koji je digao uzbunu na Iberijskom poluostrvu! Ukratko, Rohiblankosi smatraju da uplaćeno obeštećenje nije dovoljno i da Barselona mora da plati ukupno 200.000.000 evra, koliko je do 1. jula iznosila Grizmanova otkupna klauzula! Razlog - uverenje Atletikovog sportskog sektora da je Barselona transfer završila mimo zakona i u vreme dok je Francuzu klauzula bila na većoj sumi.
“Atletiko Madrid veruje da deponovana suma novca nije dovoljna da aktivira otkupnu klauzulu, pošto je očigledno da je Grizmanova vernost FK Barselona dogovorena pre nego što je klauzula spuštena sa 200.000.000 na 120.000.000 evra. Jer, Grizman je zvanično objavio još 14. maja da će otići iz Atletika“, piše u saopštenju i dodaje se:
“Atletiko Madrid veruje da su kontakti između Barselone i Grizmana uspostavljeni još pre kraja aktuelne sezone, što se vidi kroz niz fakta i dešavanja koji su prethodili njegovom transferu, zato Atletiko želi da štiti svoja prava i legitimne intereste“.

Sve ovo znači da bi Grizma​nov slučaj mogao da završi na sudu, ali pitanje je da li Atletiko ima dovoljno materijala da dokaže sve tvrdnje. Ako može, onda bi Barselona mogla da se nađe u ozbiljnom problenu...

Foto: Reuters

×