{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Madriđani dovode špica
no_image.png

Atletiko Madrid je odredio kao prioritet dovođenje napadača u zimskom prelaznom roku. Povreda Dijega Koste je ostavila Simeonea sa samo jednim klasičnim napadačem Alvarom Moratom. Ne računajući Ivana Šaponjića koji nije odigrao ni minut od letošnjeg dolaska iz Benfike i biće negde pozajmljen.

Atletikov plan je dolazak Edinsona Kavanija koji je stara Simeoneova želja i kojeg su pokušavali da dovedu u nekoliko navrata. Urugvajski Matador ima ugovor sa Pari Sen Žermenom do kraja sezone, a izgubio je mesto startnog špica od Maura Ikardija. Međutim, problem je njegova ogromna plata koja na bruto nivou iznosi 18.000.000 evra po sezoni, što znači još 9.000.000 evra do kraja sezone. Atletiko nije spreman da mu ponudi toliko, niti je u mogućnosti zbog finansijskog limita za plate. Urugvajac se premišlja da odradi ugovor do kraja i da potom kao slobodan igrač narednog leta sačeka Atletiko ili neki drugi zainteresovani klub. A pitanje je i da li PSŽ usred sezone želi da se odrekne Kavanija i pod kojim uslovima, bez obzira što mu je ostalo pola godine ugovora. U Ligi šampiona im je potreban.

Zato Madriđani imaju i plan B i skeniraju tržište u potrazi za alternativom. Dva imena su iskočila u prvi plan. Jedno je Pako Alkaser iz Borusije Dortmund, a drugo Sedrik Bakambu iz Pekinga.

Alkaser već godinu i po dana igra u Dortmundu, jedan je od najboljih strelaca tima, ali najčešće nije starter. A posle današnjeg transfera Halanda, Alkaser će tek da ode u drugi plan. To mu smeta, a nostalgija ga vuče da se vrati u Španiju. Atletiko se nada da bi mogao da ga pozajmi uz opciju da ga otkupi narednog leta za oko 30.000.000 evra. On ima daleko manja primanja od Kavanija i zato je isplativa opcija. A nada se i da bi u Atletiku mogao da izbori i mesto u reprezentaciji Španije na predstojećem EP.

Druga želja je Afrikanac Bakambu koji je nekada rešetao mreže u dresu Viljareala pre nego što je za veliki novac prešao u Kinu. Tada ga je Peking Guam kupio za 40.000.000 evra uz klauzulu da Kongoanac ne sme da pregovara o odlasku u naredne dve godine. Zbog toga letos nije mogao da pređe u Valensiju ili Betis koji su bili zainteresovani. Ali, od 1. januara taj rok ističe i Bakambu može da pregovara sa zainteresovanim klubovima.

Simeone ga je želeo i pre tri godine kada je bio u Viljarealu, a sada je priča opet aktuelna. Bakambu želi da se vrati u Španiju, ali ni to neće biti laka misija. Kinezi će tražiti obeštećenje jer ima ugovor na još dve godine. Bakambu u Kini zarađuje oko 10.000.000 evra godišnje što takođe nije mala plata, ali bi zbog transfera u Atletiko pristao i na smanjenje jer je svestan  da toliki novac može da dobije samo u Kini. A tamo mu se više ne ostaje... 

(FOTO: reuters)

 

Najnovije vesti


×