{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Atalanta kupuje Pašalića za 15.000.000 i prodaje ga za duplo više

/ Izvor: mozzartsport.com
Klub iz Bergama odlučio da aktivira klauzulu
Atalanta kupuje Pašalića za 15.000.000 i prodaje ga za duplo više

Posao posle kojeg će svi biti zadovoljni. Mario Pašalić je konačno oživeo karijeru i sva je prilika da će mu se boravak u Bergamu isplatiti. Ne samo njemu, već i Atalanti, ali i Čelsiju, pa će svi u trouglu dva kluba i igrača biti podmireni.

Učesnik četvrtfinala Lige šampiona odlučio je da iskoristi opciju iz ugovora sa Plavcima i na kraju sezone otkupi hrvatskog internacionalaca. Cena se odavno zna, postavljena je na 15.000.000 evra, te ako se u početku nećkala, Dea je sad sigurna da vezista vredi taj novac – i više – pa će ga možda i pre isteka dvogodišnje pozajmice kupiti. Pašalić je ubedio čelnike pošto je ove sezone napokon postao važan činilac u ekipi Đanpjera Gasperinija, dao je i namestio po sedam golova i konačno počeo da igra u kontinitetu (32 utakmice).

Atalanta će tako posle 2.000.000 evra koliko je platila za pozajmicu leta 2018. na račun Engleza prebaciti još 15.000.000 evra i postati vlasnik Pašalićevog ugovora. A onda će izaći na tržište i pokušati da unovči njegov potencijal, pošto prema pisanju Gazeta delo sporta planira da ga već tokom predstojećeg prrelaznog roka proda bar za 30.000.000 evra. Tako bi najmanja zarada za Atalantu bila 13.000.000 evra. Možda i više, zavisno od ponuda.

Profitiraće i Čelsi, pošto je Palašića još pre šest godina doveo iz splitskog Hajduka za 2.500.000 evra, slao ga na pozajmice Elčeu, Monaku, Milanu, moskovskom Spartaku, pa će biti na ozbiljnom dobitku, jer je cenu svog igraču povećao za šest puta. A da pritom Mario nije odigrao ni minut za prvi tim Plavaca.

No, u Seriji A i Ligi šampiona je bio vrlo dobar i nema sumnje da će uprkos krizi naći klub spreman da ga plati koliko Atalanta traži i da bi mogao da nastavi razvoj. Ionako mu je tek 25 godina.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×