{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Zanimljiva priča iz detinjstva italijanskog reprezentativca
Asa Čelsija potkradao menadžer: Hteo sam da odustanem od fudbala
Žoržinjo

Prvotimac Čelsija i reprezentacije Italije Žoržinjo jedan je od glavnih fudbalera zaslužnih za osvajanje Lige Evrope pod vođstvom trenera Mauricija Sarija, a malo je falilo i da uopšte ne postane fudbaler.

Za sve je kriv njegov bivši agent, koji ga je potkradao još dok je bio tinjedžer. Rođeni Brazilac, otkrio je kako se sve odvijalo dok je bio igrač Verone.
"Verona tada nije igrala u Seriji A, nisu imali ni mlađe selekcije, zbog čega sam ja igrao za lokalni klub Bereti. Taj klub je igrao u Seriji C1/C2. Igrao sam tamo dve godine i sprijateljio se sa još jednim Brazilcem, Rafaelom, koji je bio golman. On bi me često pitao što radim u slobodno vreme, nakon čega sam mu jednom prilikom rekao da živim sa 20 evra dnevno", otkrio je Žoržinjo u intervjuu za London Ivning Standard.

Pomalo neverovatno saznanje šokiralo je Rafaela.
"Rekao mi je 'Čekaj malo, nešto tu ne štima“. Onda se malo raspitao oko toga da bi se na kraju ispostavilo kako je moj agent uzimao moju platu, a da ja o tome nisam imao pojma. U tom trenutku hteo sam da odustanem od fudbala, bio sam potpuno povređen i zasićen svime. Javio sam majci preko telefona da ću odustati od fudbala i da želim da se vratim kući, ali ona je rekla da to ne dolazi u obzir sada kada sam već blizu toga da ostvarim san i postanem igrač“ ispričao je Žoržinjo.

Inače, Brazilac je u Italiju stigao sa samo 15 godina.

Foto: Reuters

×