{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Tobdžije neće moći da otkupe Španca
Arsenalovo najveće pojačanje! Makar na godinu dana...

Konačno se je sunce prelaznog roka ogrejalo i nestrpljive navijače Arsenala.

Dres Tobdžija je danas i zvanično zadužio Dani Sebaljos. Mladi Španac je došao na jednogodišnju pozajmicu iz Real Madrid, s tim što Arsenal nema pravo otkupa ugovora. To znači da će Real narednog leta moći da diktira cenu i nameće svoje uslove. Naravno, ako Sebaljos ostavi dobar utisak. Ako razočara, Arsenal će ga vratiti u Madrid i to će biti Realov problem.

Arsenal ovog leta ima ograničen budžet i dovođenje Sebaljosa na ovaj način je odličan posao Tobdžija. Kupovina takvog tipa igrača bi ih koštala najamnje 40.000.000 evra, a Sebaljosa su dobili za džabe. Mladi vezista je bio velika želja trenera Unaja Emerija koji je odigrao ključnu ulogu u njegovom dovođenju. Sebaljosa su želeli još Milan, Totenhem i Betis, ali je Emeri ubedio igrača da će mu biti najbolje u Arsenalu i garantovao mu neke stavri koje ostali zainteresovani nisu.
„Znao sam da imam poverenje trenera što mi je bilo jako važno prilikom izbora kluba. Znam koju težinu nosi ovaj dres i veroma sam ponosan što sam dšošao u Arsenal“, rekao je Sebaljos na predstavljanju u Londonu.

Međutim, malo je nedostajalo da transfer propadne dok je Sebaljos bio na lekarskim pregledima u Londonu. Razlog je teška povreda Marka Asensija zbog kojeg su sve prodaje u Realu bile na momenat stopirane. Ipak, Zidan je odlučio da mu Sebaljos nije potreban ni kao zamena za Asensija jer nisu slični igrači.

Sebaljos je pre dve godine došao u Real iz Betisa kao velika nada španskog fudbala posle EP za mlade gde je bio MVP prvenstva. Real ga je tada oteo ispred nosa Barseloni. Međutim, u Madridu nikada nije opravdao očekivanja, a nije bio ni po ukusu Zinedina Zidana. Čim se Zizu na kraju prošle sezone vratio u klub, bilo je jasno da su Sebaljosu odbrojani dani u Realu. Na minulom EP za mlade u Italiji je još jednom oduševio i pokazao kakvim potencijalom raspolaže zbog čega su ga želeli svi pomenuti klubovi.

Sebaljos bi u Arsenalu trebalo da iz pre postave istisne Mesuta Ozila koji nikako nije bio po volji Unaja Emerija. Španac bi rado prodao Nemca, ali ne postoji klub spreman da plaća neverovatnih 350.000 funti sedmično koliko Ozil zarađuje u Arsenalu.

Najnovije vesti


×