{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Arsenal se zvanično raspituje za Boatenga, Bajern na potezu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
Mikel Arteta traži zamenu za povređenog Kaluma Čejmbersa, a navodno na radaru je i Hakim Zijeh iz Ajaksa, ali u odvojenoj priči
Arsenal se zvanično raspituje za Boatenga, Bajern na potezu

Arsenalova hitna potraga za štoperom posle teške povrede Kaluma Čejmbersa - pokidao prednje ukrštene ligamente - sada je u fazi ozbiljnog interesovanja za usluge Džeroma Boatenga.

Nije to novost, s obzirom da se ime nemačkog reprezentativca dovodi u vezu s Tobdžijama od momenta kada se saznala dužina Čejmbersove pauze, ali sada je poprimila novi oblik. Nemački Skaj tvrdi da su Arsenalovi čelnici stupili u kontakt s kolegama iz Minhena kako bi se raspitali za sve potrebne detalje oko mogućeg transfera. Od toga koliko bi Bajern tražio za obeštećenje, preko toga koliku platu ima Boateng i, što je možda i najvažnije - da li bi Bajern pristao na varijantu kratkoročne pozajmice do leta, pre nego što možda otkupi Boatenga?

Naime, Arsenal će ove zime teško imati većih finansijskih sredstava za kupovinu s obzirom na velike izdatke prošlog leta, kada je na kupovinu Nikole Pepea (80.000.000 evra), talentovanog Vilijama Salibe (30.000.000 evra – dolazi tek na leto iz Sent Etjena), Kirana Tirnija (27.000.000 evra), Davida Luiza (8.700.000 evra), Gabrijela Martinelija (6.700.000 evra) i pozajmicu Danija Sebaljosa (17.000.000 evra) potrošio više od 160.000.000 evra i kasa je, ukratko, prazna!

Zbog toga bi Arsenalu najviše odgovaralo ako bi Boateng mogao da bude prvo pozajmljen, pa onda otkupljen. Jer, sve ostale opcije koje su se pominje zahtevaju automatsku kupovinu.

Boateng je ove sezone odigrao samo osam utakmica i letos je bio jako blizu odlaska iz Bajerna zbog toga što nije ostvario baš najbolju vezu sa bivšim trenerom Nikom Kovačem, a ništa se bitnije nije promenilo ni otkako je ekipu preuzeo Hans Flik.

U Engleskoj takođe kruži priča da se Arsenal preko svog bivšeg ofanzivca Marka Overmarsa, sada sportskog direktora Ajaksa, raspitivao za Hakima Zijeha. Iz Amsterdama je navodno stigao odgovor da Zijehova sloboda košta 50.000.000 evra što, ako se vratimo samo nekoliko redova nazad, je previše novca za Arsenal u ovom trenutku.

Osim ako ove zime ne bude nekih odlazaka koji bi obezbedili svež kapital za nesmetani rad.

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×