{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Zašto rizikovati...
Arsenal ne sme da vodi Mhitarjana na finale Lige Evrope

Arsenal u finalu Lige Evrope, gotovo je izvesno, neće moći da računa na Henrika Mhitarjana, a razlog su tekuće diplomatske tenzije između njegove domovine Jermenije i domaćina finalne utakmice Azerbejdžana. 

Mhitarjan je sinoć u revanšu protiv Valensije ušao u drugom poluvremenu umesto indisponiranog Mesuta Ozila i pokrenuo Tobdžije. Od njegovog uslaka gosti su postigli dva gola i overili trijumf, a nekadašnji vezista Mančester Junajteda i Borusije iz Dortmunda uspeo je da upiše i asistenciju. Sa te tačke gledišta za Unaija Emerija to neće biti mali hendikep. 

Podsetimo, Miki je već propustio Arsenalovo gostovanje Karabagu u okviru grupne faze Lige Evrope ove sezone. Arsenal tada nije želeo ni da aplicira za vizu kod azerbejdžanske Vlade. 
"Henrik ne može na ovo putovanje. Moj posao je fudbal i želim samo njime da se bavim", kazao je tom prilikom Unai Emeri. 

Podsetimo, dve zemlje nemaju diplomatske odnose još od 1994, kada su prekinuta ratna dejstva. 

I 2015. godine Mhitarjan je trebalo da igra utakmicu u Azerbejdžanu, tada sa Dortmundom. Uprkos tome što je UEFA Nemcima obećala vizu, od puta se odustalo iz bezbednosnih razloga. Bezbednosni rizik postoji i ovogaputa, tako bi bilo pravo čudo da Emeri promeni mišljenje i ovoga puta povede Mhitarjana u Azerbejdžan. 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×