{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Meta je sada Džonatan Ta
Arsenal digao ruke od Upamekana, tu je mnogo jeftinija opcija

Arsenal zimus nije uspeo da pazari štopera ozbiljnog kalibra. Nekoliko dana krajem januara kao jedna od opcija pominjao se Mikola Matvijenko (23) iz Šahtjora. Na kraju ništa od toga... I problemi su se preneli za iduće leto.

Dugo Tobdžije kubure sa zadnjom linijom. Pre sedam meseci kupili su Davida Luiza da odmah doprinese pobošljšanju kvaliteta, a Vilijama Salibu za budućnost. Ispotaviće se da niti je Brazilac učvrstio poslednji bedem, niti će Saliba biti spreman od avgusta uskoči u startnih 11, pošto ni u Sent Etjenu gde je na pozajmici do juna - ne igra standardno.

Na sve to Mikael Arteta iz dana u dan uviđa da Sokrartis i Škodran Mustafi nisu igrači za velike stvari.

Sve je to nateralo upravu Arsenala da agresivnije pojuri kvalitetnog štopera. Dajot Upamekano iz RB Lajpciga dugo je bio opcija broj jedan, međutim kada su nemački mediji odnekud izvukli da je otkupna klauzula supertalentovanog Francuza 80.000.000 evra - Tobdžije su polako počele da se povlače. Pritom, šuška se da bi u taj med rado brknuo i Bajern, a tu bi trku Arsenal teško mogao da iznese. 

Imajući sve to u vidu Bild javlja, a Englezi prenose, da bi Arteta bio sasvim zadovoljan kada bi dobio Džonatana Ta iz Bajer Leverkuzena. Radi se o još jednom kršnom momku, koji je doduše dosta stariji od Upamekana - ima već 24 godina - ali i mnogo manju izlaznu klauzulu. Prema podacima nemačkog tabloida klub koji želi reprezentativca Pancera može da ga dobije za 33.000.000 funti (blizu 40.000.000 evra), s tim što će ta klauzula važiti samo do juna ove godine. Što Arsenal opet stavlja u poziciju da mora da juri.
"Znam da postiji nekoliko klubova koji mežele. Razgovaraću sa agentima i svojim roditeljima. Uskoro ćemo doneti odluku", kazao je nedavno Ta.

Podsetimo, Džonatan Ta je stigao u Leverkuzen pre pet godina iz Hamburgera za samo 7.500.000. Bajeru se smeši lepa zarada...

×