{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Apsurdi hrvatskog fudbala: Znate li koliko je Dinamo imao svojih igrača u meču sa Lokomotivom?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Ako znate - znate i da nije nikakvo čudo što ih je dobio i 16. put u 17 okršaja...
Apsurdi hrvatskog fudbala: Znate li koliko je Dinamo imao svojih igrača u meču sa Lokomotivom?
"Stadion Maksimir"

Bila je to 16. pobeda Dinama u 17. okršaju sa Lokomotivom. Samo jednom, u aprilu prošle godine, završilo se drugačije – remijem. Da je reč o "starijem bratu" i "mlađoj sestri" jasno je svima, a o kakvom se apsurdu radi, najbolje govori sledeći podatak. Naime, na jučerašnjoj utakmici Dinamo je protiv Lokomotive imao – 20 svojih igrača! Ekipa Tomislava Ivkovića u startnih 11 imala je čak osam Dinamovih igrača, a u drugom delu u igru je ušao još jedan.

Zanimljivo, Dinamo je pak imao jednak broj stranaca – sedam ih je bilo u prvih 11, a dvojica su ušla s klupe. Iz toliko opevane omladinske škole igrali su samo Jozo Šimunović, Josip Pivarić i Marko Pjaca. Potonja dvojica ranije su, baš kao i Arijan Ademi, nastupala za Lokomotivu.

Osim devetorice koja su igrala jučer u Kranjčevićevoj, Lokomotiva u svojim redovima ima još Dinamovaca, poput Franka Andrijaševića, Olivera Zelenike, Lija Adija, Josipa Čalušića... Kod Dinama su pak bivši Lokosi Mario Musa, Ivan Boras, Domagoj Antolić i Domagoj Pavičić, koji nisu bili u konkurenciji za ovaj susret.

Podsjetimo, pre godinu dana zbog brojnih nepravilnosti u odnosu Dinama i Lokomotive, Sportska inspekcija je naredila HNS-u da opozove Lokomotivi licencu za sezonu 2009/2010, što znači da je od tada svaka sezona Prve HNL zapravo neregularna. HNS je stao iza Lokomotive i omogućio joj da završi sezonu u miru, a nakon toga je sve, po dobrom starom običaju, palo u zaborav.
"Izgleda da je svim drugim momčadima utakmica protiv Dinama najlakša, a nama najteža. Zbog same te priče oko Lokomotive i Dinama, oko bratskih klubova...", kazao je u najavi utakmice Ivković.

Biće da je njegove momke opet sputao taj pritisak... Inače bi zasigurno uzeli skalp Dinamu, jedinom klubu kojeg nisu pobedili otkako su u Prvoj HNL.

IGRAČI LOKOMOTIVE NA POSUDBI IZ DINAMA
Igrali juče: Mirko Marić, Karlo Bartolec, Herdi Prenga, Jerko Leko, Ante Rukavina, Karlo Bručić, Petar Mamić, Dino Perić, Marko Kolar (9);
Nisu igrali juče: Franko Andrijašević, Oliver Zelenika, Li Adi, Josip Čalušić, Hrvoje Plum (5)

IGRAČI DINAMA KOJI SU IGRALI U LOKOMOTIVI
Igrali juče: Arijan Ademi, Josip Pivarić, Marko Pjaca (3);
Nisu igrali juče: Mario Musa, Ivan Boras, Domagoj Antolić, Domagoj Pavičić (4)

UKUPNO IGRAČA: 21

Tekst: Germanijak.hr;
Foto: Action Images.

Najnovije vesti


×