{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Aplauz za Luisa Enrikea: Sam tražio da mu se smanji plata za 1.500.000

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
E, to još nismo čuli
Aplauz za Luisa Enrikea: Sam tražio da mu se smanji plata za 1.500.000

Većina je svesna situacije prihvatila da su mere štednje nužne. Bilo je i onih poput Mesuta Ozila, ubedljivo najplaćenijeg igrača Arsenala koji svejedno nije prihvatio smanjenje plate od 12,5 odsto. A tu je i Luis Enrike, španski selektor koji je samoinicijativno pozvao nacionalni Fudbalski savez i zamolio da mu se plata smanji za 25 odsto. Prevedenu u evre – oko 1.500.000 evra!

Istina, nije da Enrike ovih dana ima šta da radi. Poslednju utakmicu Španija je odigrala pre šest meseci, a sve reprezentativne akcije – računajući tu naravno i Evropsko prvenstvo – već su pomerene i Furija neće nazad na teren još najmanje šest meseci, a možda i duže.

Zato je Enrike fino rekao: “Skratite mi platu”. Istina, kad je pregovarao o poslu nije bio tako darežljiv, zahtevao je mnogo para i dobio je, ali je sada, to se mora reći, postupio ljudski.

Ugovor sa Fudbalskim savezom Španije mu inače traje do Mundijala u Kataru 2022, a bar za sada još se nije pominjala opcija da se i taj turnir odloži.

Da nije bilo pandemije korona virusa Enrike bi Špance vodio u prijateljskim susretima sa Nemačkom i Holandijom, a zatim u junu na utakmicama protiv Portugalije i Litvanije. Vrhunac bi bio Euro, Savez bi na tom turniru zaradio minimum 15.000.000 evra, ovako će ostati kratkih rukava, ali… Uvek u savezima ima para. Uostalom, Španci su baš nedavno prodali prava da se naredna tri finala Kupa kralja igraju u Saudijskoj Arabiji i zauzvrat dobili 120.000.000 evra.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×