{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Posle vođstva od 1:0 na poluvremenu Kreljevski klub iz Brisela doživeo pravi brodolom...
Anderleht se raspada

Mlađi navijači Anderlehta ne pamte ovako užasan start prvenstva slavnog kluba. U Briselu su se nadali novom početku sa Vensanom Kompanijem i povratku na belgijski tron, međutim kako je počelo Kraljevski klub će se pre boriti da spasava čast nego da vrati titulu na Konstant Vanden Štok. Posle prva četiri kola Anderleht je od mogućih 12 bodova uzeo samo dva?! Danas je doživeo težak poraz od Kortrajka (2:4) i to nakon vođstva od 1:0 posle prvih 45 minuta. 

Imali su gosti igru u prvom delu, kontrolisali situaciju i došli do prednosti preko Samira Nasrija. Na osnovu svega viđenog u tom delu igre činilo se da će najtrofejniji klub Belgije konačno upisati prvu pobedu u sezoni, ali onda se u nastavku dogodilo potpuno pomračenje i brodolom Anderlehta. 

Krenulo je uspešnom realizacijom najstrože kazne iskusnog Ilombea Mboja u 53. minutu.  Samo četiri minuta kasnije Kaga je pogodio za potpuni preokret i gosti kao da su potpuno klonuli duhom. Kortrajk se potom povukao, pokušao da sačuva ono što ima, ali Anderleht sa bele tačke uspeva da dođe do novog poravnanja. Bio je to njihov poslednji trzaj.

I onda umesto još jednog preokreta - nokaut u režiji domaćeg sastava. U razmaku od pet minuta još dva pogotka za veliki skalp i drugi vezanu pobedu. 


BELGIJA - 4. KOLO

Petak:
Briž - Eupen 0:0

Subota:
Kortrajk - Anderleht 4:2 (0:1)
/Mbojo 53pen, 74, Kage 57, D'Ane 79 - Nasri 26, Vlap 66pen/

Mehelen - Serkl Briž 3:1 (0:1)
/Togi 60, Storm 67pen, De Kamargo 83 - Dabila 24/ 

Beveren - Genk 0:4 (0:1)
/Paitsil 21, Samata 53, 66, 86/

Nedelja:
14.30: Standard - Muskron
18.00: Antverpen - Sent Truden
20.00: Gent - Ostende

Ponedeljak:
20.30: Zulte Varegem - Šarlroa

Najnovije vesti


×