{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ako nešto znamo, to je da igramo fudbal pred praznim tribinama

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Za Srbiju će ambijent u Oslu biti sasvim prirodan
no_image.png

/16 dana do Osla.../

Kako sad stvari stoje, niko više ne može da garantuje ni da će se uopšte igrati baraž Lige nacija, a kamoli da li će biti publike.

Mere u borbi protiv virusa korona su sve oštrije, zatvaraju se borilišta, odlažu mečevi, fudbalska lopta je i potpuno stala u nekim zemljama. Ali, UEFA se još ne oglašava povodom baraža Lige nacija i utakmica širom kontinenta, verovatno računajući da je još daleko 26. mart, da ima prečih problema oko evropskih kupova ove nedelje.

Iako zasad nema nikakvih zvaničnih informacija da se nešto menja vezano za meč Norveška – Srbija u Oslu – osim zabrane rukovanja fudbalera pre početka - domaćini se polako mire sa činjenicom da, ako se bude igralo u predviđenom terminu, biće to bez publike. Izgubili bi u tom slučaju i veliku novčanu dobit, jer su sve ulaznice odavno rasprodate, ali bi i izgubili i prednost domaćeg terena, što podrazumeva uglavnom veliku podršku s tribina.

► Srbija ide na Euro - kvota 2,70

I to bi zaista bio udarac za Norvežane, jer su se srpski fudbaleri na takvu okolnost, igranja pred praznim tribinama – navikli. U poslednjih devet godina Orlovi su čak pet puta igrali zvanične, takmičarske utakmice pod okriljem UEFA, bez pomoći publike, po kazni zbog navijačih ispada. Nije isti razlog kao ovaj koji preti Oslu, ali posledica je ista – prazna sedišta.

Bez obzira što je svih pet utakmica igrala kod kuće, a sada je čeka utakmica u gostima, Srbija ima debelo iskustvo, Norvežanima bi bilo definitivno nešto poptuno novo.

U minulim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Orlovi su dva puta bili lišeni velike podrške. Najpre su u junu ugostili Litvaniju pred praznom Marakanom i slavili sa 4:1. A, u novembru je UEFA dozvolila da samo oko hiljadu dečaka i devojčica može na tribine, da gleda duel Srbije i Luksemburga (3:2).

Četiri godine ranije u Novom Sadu je gostovala Jermenija u okviru kvalifikacija za EP, Srbija je pobedila 2:0, a igralo se pred zaključanim tribinama. Bili su u tom sastavu Spajić, Kolarov, Matić, Kostić, Ljajić, Aleksandar Mitrović, Tadić...

Nepunih godinu dana ranije, nakon haosa na utakmici sa Albanijom u Beogradu, Orlovi su dočekali Dansku. Kazna za „slučaj dron“ je bila da igraju bez publike. Bio je to možda ključni meč u tim kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, a Skandinavci su sa glatkih 3:1 u rukama otišli sa stadiona Partizana. Od aktuelnih reprezentativaca, u timu su bili Matić, Gudelj, Tadić, Đuričić, Aleksandar i Stefan Mirović...

Još jedan meč u evropskim kvalifikacijama Srbija je igrala pred zatvorenim tribinama. Posle „slučaja Đenova“, jedna od kazni je bila utakmica bez publike i to je bio duel sa Severnom Irskom na Marakani u martu 2011. Završilo se 2:1 za naš državni tim, čiji su deo tada bili, iz današnjeg sastava, Kolarov i Ljajić.

Taj virus igranja pred praznim tribinama kao da se prenosi u reprezentaciji Srbije sa koleno na koleno. Na kraju može da se desi da sav taj „minuli rad“ postane i prednost Orlovima u meču godine u Oslu.

KOJA BALKANSKA SELEKCIJA IDE, A KOJA NE IDE NA EURO? 

Foto: Star sport

Najnovije vesti


×