{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ajntrahtov džoker Jović: Benfika? Bio sam mlad, osećao sam veliki pritisak...

/ Izvor: mozzartsport.com
Ajntrahtov džoker Jović: Benfika? Bio sam mlad, osećao sam veliki pritisak...
""

Luka Jović sve više oduševljava fudbalske poklonike u Nemačkoj. Sa dva gola u uzastopnim utakmicama mladi srpski golgeter je u nemačkim novinarskim krugovima proglašen za Ajntrahtovog džokera, a niko ne može da sakrije oduševljenje zbog velikog napretka ostvarenog od dolaska u Bundesligu. 

Jović je letos stigao u Ajntraht u sklopu dvogodišnje pozajmice posle neuspele epizode u Benfiki. Bilo je onih koji su verovali da Jović neće uspeti, ali on ih je sve razuverio. Zbog toga je privukao pažnju i medija u Portugaliji.
"Dolazak u Benfiku bio je za mene veliki izazov. Bio sam mlad, imao sam 18 godina kada sam potpisao ugovor i jako mi je žao što nisam igrao češće. Ali, verujem da sam bio dobar dok sam igrao. Pritisak je bio ogroman, nisam igrao mnogo i na kraju sam pravio dosta grešaka", kaže Jović u ispovesti portugalskom listu Rekord.

Mada mu je u Benfiki bilo teško, Jović kaže da mu je vreme na Lužu pomoglo da sazri.
"Rad sa trenerom Ruijem Vitorijom mi je pomogao da napredujem taktički i imao sam veliku sreću da sam radio s trenerom takvih kvaliteta. Ljubomir Fejsa je bio jedini Srbin u timu i pomogao mi je mnogo kada sam stigao. Fejsa će sigurno biti kapiten Benfike".

Dosadašnje iskustvo iz Ajntrahta je pozitivno i zadovoljan je radom sa Nikom Kovačem.
"Bundesliga je jako i veoma izazovno takmičenje. Moj glavni cilj je da se što pre naviknem na igre u Bundesligi, a da se onda vratim u Benfiku", priznao je Jović.

U dosadašnjih 13 utakmica u svim takmičenjima mladi golgeter ima četiri gola i asistenciju. 

(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti


×