{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Kasper zvanično potpisao za Nicu
Ajaksova poruka Dolbergu: Led u tvojim venama nas je sve grejao

Najavljeno - učinjeno. Kasper Dolberg je zvanično novi fudbaler Nice. Ajaks je to zvanično objavio na svom sajtu i to u svom stilu, sa sve ciframa, nema tu ništa da se krije. Kopljanici su za Dolberga dobili 20.500.000 evra od francuskog tima. Dolberg je nagoveštavao i dosta veći plafon, ali nije ispunio svoj potencijal do kraja.

Dolberg je ostao bez mesta u timu, Erik Ten Hag u samom špicu napada preferira Tadića i Huntelara, pa je za Danca bilo najbolje da pronađe neku sredinu gde će moći više da igra.

I izbor je pao na Nicu koja ima novog vlasnika i veoma je aktivno ušla u novu sezonu. Dolberg je najavljivan da će potpisati za 20.000.000 evra plus 5.000.000 na osnovu bonusa. Nije poznato da li su ti bonusi ostali aktuelni ili ne, ali čim ih Ajaks nije objavio na sajtu verovatno ih i nema.

Nica je već dogovorila dolazak ofanzivnog veznog Lorijana Aleksisa Klod-Morisa za 15.000.000 evra, potpisao je Dolberg, pojavila se informacija da će iz alžirskog Paradua za 4.000.000 stići i vezista Hičem Buadui, Di Marcio javlja da je Napoli prihvatio 2.200.000 evra za jednogodišnju pozajmicu Adama Une, dok bi Nica za otkup morala da plati još 25.000.000. Dakle, kuva u Nici ovih dana.

Mladi napadač je prošle sezone zabeležio 39 nastupa za Ajaks i postigao 12 golova, uz šest asistencija. Ajaks je Dolberga u svoje redove doveo još 2015. godine, kada je imao 18 godina za obeštećenje od 270.000 evra.

Možda je neko očekivao da će Dolberg iz Ajaksa u neki veći klub, ali na kraju je to bila Nica. Ajaks se od ovog igrača oprostio porukom: "Led u tvojim venama nas je sve grejao".

I u isto vreme je holandski klub tagovao Nicu i poručio joj "Hej, uživajte u igrama Dolberga".

FOTO: Tviter Ajax

×