{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ajaks raskinuo ugovor sa dečakom koji se probudio iz kome

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Ali, nastaviće da ga pomaže
Ajaks raskinuo ugovor sa dečakom koji se probudio iz kome

Prošle sedmice svet je obradovala vest da se Abdelhakl Nuri probudio iz jednogodišnje kome i počeo da daje znakove života. Mladi vezista Ajaksa na dobrom je putu da dobije najvažniju utakmicu, da preživi, ali će dalje morati bez giganta iz Amsterdama. Makar formalno.

Prema pisanju tamošnjeg Telegrafa, Kopljanici su raskinuli ugovor sa talentovanim vezistom, koji je svakako isticao u junu ove godine. Da čelnici kluba sa „Johan Krojf arene“ nisu povukli ovaj potez, Nuri bi mu ostao na platnom spisku, automatski bi se aktivirala opcija produžetka na još godinu dana na koji je popularni Api imao pravo Ajaks ne bi reagovao.

Ovako, Ajaks je zvanično skinio Nurija sa liste registrovanih igrača, ali će prema saznanjima Telegrafa nastaviti da brine o njemu. Uostalom, od 2017. kad se desila nesreća na kontrolnom susretu sa Verderom, velikan iz Amsterdama je uredno dostavljao mesečnu apanažu Nurijevim roditeljima. Jedino što su oni smatrali da taj iznos nedovoljan troškovima lečenja u najsavremenijim bolnicama.

Svejedno, iz Ajaksa su najavili da će nastaviti da pomažu Nurija i njegove najbliže na neki drugi način. Samo ne kroz zvanične papire. No, veliki je to klub, dobrog ugleda i rejtinga, da bi se igrao sa ovim stvarima. Svakako će izaći u susret porodici mladog fudbalera čija karijera je, razumljivo, završena i pre nego što je počela.

Ne njegovom, već greškom lekara, koji su ga pogrešno lečili u početku. Sumanjli su da je u pitanju problem sa srcem, a ispostavilo se da su mu u postavljanju dijagnoze uticali na oštećenje mozga, što je značilo pad u komu u kojoj je proveo godinu dana.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×