{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Talentovani Rumun dobio prednost u odnosu na Kristijana Pavona
no_image.png

Ajaks se ne šali, pojačanje se nižu kao na traci. Velikan iz Amsterdama čini sve da koliko toliko nadoknadi očekivane odlaske ključnih igrača i da ostane vladar fudbalske Holandije, ali i konkurentan u Evropi.

Kako javljaju holandski mediji, Ajaks je ozbiljno zainteresovan za Janisa Hadžija, najtalentovanijeg fudbalera Rumunije i sina legendarnog Georgea. Hadži je u Ajaksovim planovima dobio prednost u odnosu na argentinskog ofanzivca Kristijana Pavona iz Boke Juniors koji se dugo pominjao kao želja Kopljanika.

Hadži ima samo 20 godina, a u seniorskom fudbalu je već pet sezona! Za Vitorul koji je u vlasništvu njegovog oca Georgea je debitovao u prvenstvu kao 16-godišnjak i već tada se čulo za njegov talenat. Posle dve seniorske sezone - od kojih je u drugoj bio standardan kao 17-godišnjak - prešao je u Fiorentinu gde se nije snašao i upisao je samo dve utakmice. Vratio se u Vitorul i postao najbolji igrač i kapiten tima u kojem je njegov otac trener i predsednik.

Maldi Hadži je ofanzivni vezista koji podjednako uspešno može da igra i na obe krilne pozicije. Izuzetno je tehnički potkovan i po stilu igre bi mogao idealno da se uklopi u Ajaks. Do sada su se kao zainteresovani klubovi za njega pominjali Sevilja, Anderleht, Galatasaraj, Standard, Đenova i još neki, a vrednost mu se procenjuje na 5.000.000 evra. Ajaks bi mogao da ubrza celu stvar jer će Hadži biti prva zvezda Rumunije na predstojećem EP za mlade reprezntacije gde bi cena mogla da mu drastično skoči.

Ajaks je do sada već doveo nekoliko maldih i talentovanih pojačanja. Kupljeni su golman Kjel Šerpen (Emen, nije poznata visina obeštećenja), štoper Kik Pjeri (Herenven, 5.000.000 evra), defanzivac Lisandro Martinez (Defenza, 7.000.000 evra) i vezista Razvan Marin (Standard, 12.500.000 evra). Pominjalo se i da je Ajaks spreman da plati 20.000.000 evra za Martina Edegarda koji je blistao na pozajmici iz Reala u Viteseu, kao i da želi Stivena Bergvajna, najboljeg igrača rivalskog PSV Ajndhovena. Hadži je najnovije ime na listi želja. Rumun bi mogao da bude zamena ako klub napuste Hakim Zijeh ili David Neres za koje postoji veliko interesovanje bogatih evropskih klubova.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×