{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Danas poslednji duel 6. kola prvenstva Turkmenistana
Ahal beži Asiru
©AFP

Mnogi su zahvaljujući pandemiji virusa korona i karantinu postali pravi stručnjaci na polju beloruskog fudbala. Onda se umešalo prvenstvo Turkmenistana i proširilo ponudu omiljene "hrane" ljubitelja sportskog klađenja. U okviru njega danas je na programu jedan duel, u kojem Ahal i Energetik zatvaraju 6. kolo šampionata (15.30).

Ahal je samouvereno započeo tekuću sezonu državnog prvenstva Turkmenistana. Ovaj tim je pobedio u prva četiri kola zaredom i nije primio nijedan gol u njima. Ipak, ova uspešna serija je završena u protekloj rundi, kada je Ahal izgubio od Altin Asira na strani rezultatom 1:2.

Energetik se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli. Tokom pet odigranih kola, ovaj tim je pobedio samo jednom, uz dva remija i neuspeha. Prošle sezone, odeljenje Rahima Kurbanmamadova završilo je na petoj poziciji, a turnir 2020. počelo je utakmicom u glavnom gradu, gde je podelilo plen sa Kopetdagom (0:0). Do danas je Energetik osvojio pet bodova, a u poslednja dva duela nadigrao je Nebitči (2:1) i izvukao remi sa šampionom Altin Asirom (1:1), što je malo ko mogao da prognozira.

Poslednji međusobni duel završen je pobedom Ahala (4:0), a njegova pobeda trebalo bi da se očekuje i danas, jer lider ima priliku da se osami na čelu.

Foto©AFP

Najnovije vesti


×