{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Agueru rekordna sedma nagrada za igrača meseca u Premijer ligi

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Argentinski napadač najbolji na ostrvu u januaru
Agueru rekordna sedma nagrada za igrača meseca u Premijer ligi

Još od avgusta davne 1994. godine u Premijer ligi, dodeljuje se nagrada za najboljeg igrača meseca. Prvi je tu nagradu dobio aktuelni trener Herte Jirgen Klinsman još u danima kada je igrao za Totenhem. Poslednju i svoju sedmu dobio je napadač Mančester Sitija Serhio Aguero za partije koje je pružao u prvom mesecu 2020. godine.

Argentinac je tako nadmašio rekord Liverpulove legende Stivena Džerarda i aktuelnog napadača Totenhema Harija Kejna, koji su do sada po šest puta dobijali nagradu. S tim da će zbog godina Kejn naravno imati šansu da se vrati na čelo liste. Doduše, Kejn je poslednje priznanje  – to šesto  za igrača -  meseca  dobio decembra 2017.

Post špica reprezentacije Engleske iskoristio je Aguero. Od Kejnovog poslednjeg priznanja, omaleni Argentinac osvojio je tri nagrade za igrača meseca i izbio na prvo mesto večne liste sa sedam.

Od aktivnih igrača koji nastupaju u Premijer ligi, pored Kejna i Aguera, u samom vrhu nalaze se još i Džejmi Vardi sa četiri priznanja, Sadio Mane i Muhamed Salah sa tri.

O tome ko će dobiti nagradu kombinovano odlučuju kapiteni timova, red stručnjaka kao i glasovi publike (10% odlučuje kako su navijači glasali).

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×