{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Afera “botovi” drma Kataloniju, Barsa negira da je plaćala da se napada čak i – Leo Mesi?!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Đozep Marija Bartomeu na udaru
Afera “botovi” drma Kataloniju, Barsa negira da je plaćala da se napada čak i – Leo Mesi?!
Đozep Marija Bartomeu

Španski mediji preplavljeni su izveštajima o aferi koja je uzdrmala ugled predsednika Barselone Đozepa Marije Bartomeua. Klub odgovara kategoričkim demantijem i najavljuje da će razmisliti i da tuži radio SER Katalunja, koji je emitovao da je Blaugrana plaćala agenciju I3 Ventures da po društvenim mrežama napada sve one koji bi u nekom trenutku – svesno ili ne – rušili ugled ne toliko Barselone koliko uprave.

Tako su pojedini Fejsbuk i Tviter profili – na desetine njih – navodno udarali čak i po Lionelu Mesiju i Đeraru Pikeu?! Da ne govorimo o bivšim igračima i trenerima, Pepu Gvardioli recimo, pa i Karlesu Pujolu i Ćaviju, kamoli Viktoru Fontu, čoveku koga mnogi vide kao novog predsednika Barselone.

Cilj je bio “sačuvati reputaciju predsednika Bartomeua i njegovog upravnog odbora”. Delom i tako što bi se delimično ukaljao ugled svih drugih, jer od takvih se lakše braniti. Pa je tako Mesi napadan zbog odugovlačenja sa potpisivanjem novog ugovora, čak mu je vređana i supruga Antonela, dok su se ponekad slabi rezultati pravdali i aludiranjem da se Pike previše bavi teniskim Dejvis kupom, a premalo fudbalom.

Barsa je samo dva sata nakon što je izveštaj emitovan – a radio SER Katalunja je ugledan medij – kategorički demantovala sve optužbe mada je priznala da zaista ima ugovor sa pomenutom agencijom I3 Ventures, ali da je ona samo zadužena da prati puls javnosti kad su u pitanju klub i odluke rukovodstva. To naravno nije neuobičajeno. Tačnost informacije osporila je i sama agencija.

SER Katalunja pak tvrdi da je imala uvid u dva izveštaja koja je kompanija I3 Ventures pripremila za klub. U drugom je detaljno razrađen “akcioni plan” protiv eventualne Fontove kandidature za predsednika Barselone. Na meti internet “botova” bili su čak i političari, među njima i Karles Pućdemon, najglasniji zagovornik otcepljenja Katalonije, koji trenutno živi u egzilu u Belgiji.

Inače, cela akcija je navodno plaćena klupskim novcem i koštala je oko 1.000.000 evra!

Zvuči zaista neverovatno, ali imali ste i u najbižem okruženju primere kad su se uprave klubova okretale protiv legend jer im nisu govorili da su najlepši i najpametniji. Čak i da je netačno, ugled Bartomeua je svakako oštećen, a kako on nikad i nije dobio na izborima, već je u fotelju zaseo kao najbliži saradnik Sandra Rosela – on je podneo ostavku nakon što se ispostavilo da je Nejmar koštao mnogo više no što je klub tvrdio, a i to govori nešto o odgovornosti u Barseloni – jasno je da če biti na velikom ispitu kad zaista i raspiše izbore. Bartomeu je naime dobio poverenje samo da dovrši Roselov mandat, ništa preko toga. Sad se čini da mu izlaze ne dolaze u najbolje vreme, jer mu imidž nikad nije bio gori.

(FOTO: ©AFP)

Najnovije vesti


×