{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

AEK želi da se reši Ćosića, Vranješ prvi kandidat da ga zameni

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Srpski štoper višak u Atini
AEK želi da se reši Ćosića, Vranješ prvi kandidat da ga zameni

Iako je u većem delu sezone bio standardan u poslednjoj liniji AEK-a srpski štoper Uroš Ćosić će ovog leta napustiti atinski klub, pišu grčki mediji.

Grčki mediji pišu da AEK želi da se reši Ćosića ovog leta i da je tako odlučio trener Manolo Himenez. Španac se prošlog februara treći put vratio na klupu atinskog kluba i vratio je Ćosića u ulogu startera. Do tada je Srbin imao prilično problema, pojavio se na pripremama sa viškom kilograma, a imao je i sukob sa tadašnjim trenerom Uzunidisom koji je tražio od uprave kluba da Srbina izbaci iz prvog tima.

Povratkom Himeneza na klupu se ukazala druga šansa za Ćosića, ali ju je on nije iskoristio i španski stručnjak ga više ne vidi u planovima za sledeću sezonu. Sada je na potezu uprava kluba koja mora da nađe rešenje. Problem je što Ćosić ima još godinu dana ugovora i ne želi da se odrekne tog ugovora. AEK mora da nađe potencijalnog kupca ili da raskine i isplati puni ugovor srpskom defanzivcu.

Želja atinskog kluba je da Ćosića zameni Ognjen Vranješ koji je ranije sa uspehom nosio žuto-crni dres iz kojeg je letos otišao u Anderleht. Tamo je izbačen iz prvog tima zbog skandala van terena i na njega se više na računa. Međutim, i njega štiti ugovor do kraja 2022. godine i Anderleht ne može tako lako da ga se reši. AEK predlaže belgijskom klubu da im ustupi bosanskog fudbalera na godinu dana i da podele troškove njegove plate.

Na kraju, moguć je i scenario da Ćosić ostane a da Himenez ode. Španski stručnjak je još neizvestan za sledeću sezonu. Ima ugovor još godinu dana, ali još nije postignut dogovor sa upravom kluba oko prelaznog roka i ambicija u narednoj sezoni. Prva želja atinskog kluba da zameni Himeneza je bio Vladan Milojević, ali ih je on odbio zbog želje da nastavi sa radom u Crvenoj zvezdi. Kao alternative se pominju Portugalci Ivo Vijera iz Moreirensea i Danijel Ramos iz Rio Avea, kao i danski stručnjak Tomas Kristensen.

Do 10. juna bi sve trebalo da bude poznato.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×