{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Kada je Jap Stam podneo ostavku 28. oktobra, posle debakla u derbiju s Ajaksom u Amsterdamu (0:4), kormilo Fajenorda povereno je nekadašnjem selektoru Srbije. I od tog dana do danas crveno-beli nisu izgubili nijednu utakmicu u prvenstvu
Advokatova druga mladost

Nekadašnji selektor Srbije Dik Advokat trenutno na klupi Fajenorda proživljava drugu trenersku mladost. Od crveno-belog tima koji se maltene raspadao u uvodnom delu sezone, Advokat je napravio ekipu koja se bori za titulu, što je još jednom pokazala pobedom kod kuće nad Fortunom Sitard u prošlom kolu (2:1).

Kada je Jap Stam podneo ostavku 28. oktobra, posle debakla u derbiju s Ajaksom u Amsterdamu (0:4), kormilo Fajenorda povereno je Advokatu. I od tog dana do danas crveno-beli nisu izgubili nijednu utakmicu u prvenstvu. Advokat je 12. put predvodio Fajenord s klupe u prethodnoj rundi i upisao desetu pobedu. Sedmu zaredom. I sada njegov tim diše za vratom vodećim Ajaksu i AZ Alkmaru. Sada je na redu derbi sa PSV Ajndhovenom...
"Mnogo toga tamo izdešavalo, ali i dalje su odličan tim. Uspeli smo da smanjimo razliku, postali smo veoma nezgodan tim za protivnike", rekao je Advokat

Novinare je interesovala i Advokatova budućnost u Fajenordu.
"Ako završim sa Fajenordom, onda stvarno završavam trenersku karijeru, niti ću voditi neku reprezentaciju. Nema više, a-ha-ha", nagovestio je kraj trenerske karijere nekadašnji selektor Srbije.

Potpuno druga priča i sa PSV Ajndhovenom. Promena trenera mu je i te kako prijala i Ernst Faber je protiv Vitesea u prošlom kolu upisao treću uzastopnu pobedu (2:1). Probudili su se Filipsovci, uhvatili ritam i sada su u jurišu ka drugom mestu, koje vodi u Ligu šampiona, pošto je prvo, objektivno gledano, teško dostižno. Napravio je PSV preokret u Arnemu, Vitese je poveo golom Matavža, a onda je za samo pet minuta gost iz Ajndhovena postigao dva pogotka i dobio meč.

Šta očekivati u okršaju PSV-a i Fajenorda u 25. kolu? Ako je suditi po statistici i tradiciji – goleadu. Na četiri prethodna ligaška susreta ovih timova zaokružen je tip GG što je možda najmudrije pri tipovanju jer je razlika između dve ekipe samo bod i nalaze se u dobroj formi.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu, kod PSV-a nema Malena, dok je pod znakom pitanja Sadilek i Hendriks, a kod gostiju neće biti Sinistere, Botegina, Ozjakupa i Jorgensena, dok je pod znakom pitanja Narsing. Doskorašnji napadač Fajenorda Sem Larson dogovorio je prelazak u kineski Dalijen. 

HOLANDIJA 1 - 25. KOLO

Petak
Viljem II - Groningen 3:1 (2:0)
/Naneli 27, Pavlidis 40, Kolert 64 - El Mesaudi 74/

Subota
Den Hag - Herakles 0:0
Cvole - Vitese 4:3 (1:2)
/Hamar 6, Pal 74, Gohanedžad 90, Pasver 90+4 - Matavž 6, Tanane 33 i 90/

Venlo - Fortuna Sitard 0:0

Tvente - Herenven 2:3 (0:1)
/Vučkić 65pen, Selahi 72 - Faik 4, Ejuke 48, Verman 55/

Nedelja
12.15: (5,10) RKC Valvajk (4,00) Utreht (1,65)
14.30: (1,95) PSV Ajndhoven (3,60) Fajenord (3,80)
16.45: (2,00) Sparta Roterdam (3,45) Emen (3,80)
20.00: (1,45) Ajaks (4,60) AZ Alkmar (7,00)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×