{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ne pristaje na manje od 3,6 milijari dolara
Abramovič odbio još jednu ponudu za prodaju Čelsija

Novi pokušaj – novi neuspeh. Javio se ponovo kandidat zainteresovan da kupi Čelsi od Romana Abramoviča, ali ni on nije uspeo da „slomi“ Rusa da mu kaže „da“.

Kako piše Vol Strit Džurnal, američki tajkun Tod Boeli danima je pregovarao sa Romanom Abramovičem oko kupovine Čelsija. Ruski milijarder je zakucao cenu na 3,6 milijardi dolara i ne popušta. Svi pokušaji Boelija da izbori popust nisu uspeli. Na kraju su dve strane obustavile razgovore, jer pomaka nije bilo.

Međutim, Amerikanci tvrde da Tod Boeli, koji je vlasnik 20 odsto akcija bejzbol tima Los Anđeles Dodžers, neće odustati. Važi za upornog čoveka, koji se teško miri sa tim kad mu neko kaže „ne“.

A, za Romana Abramoviča se dugo već pominje da bi mogao da proda Čelsi, jedino što je on do sada odbio svaku ponudu. Međutim, delovalo je da mu uzde zaista izmiču iz ruku u poslednjih godinu i po dana, jer toliko nije bio ni na jednoj utakmici na Stamford bridžu, a još pride je zabrana na kupovinu igrača dobro uzdrmala Plavce.

Sve se, ipak, okrenulo, Čelsi igra sjajno sa velikim brojem mladih igrača u timu, pa i Abramoviču budućnost kluba sada deluje daleko svetlije.

Ruski tajkun je, inače, kupio Čelsi 2003. godine za 140.000.000 evra, ali je vrednost kluba od tada višestruko porasla, jer su osvojene Liga šampiona, dve Lige Evrope, pet titula prvaka Engleske, pet Kupova Engleske i dva Superkupa.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×