{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

A, sad bi im valjao... Stefan Savić na Sitijevoj listi želja

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 15
Crnogorac u sezoni 2011/12 igrao za Građane
A, sad bi im valjao... Stefan Savić na Sitijevoj listi želja

Zaista čovek nikada ne zna gde će ga odvesti putevi fudbalski. Tako je Stefan Savić u leto 2011. godine direktno iz Partizana otišao u Mančester siti i tamo se zadržao svega godinu dana.

Crnogorski štoper je odigrao 12 utakmica, osvojio šampionsku titulu i potom se preselio u Fjorentinu, gde je nastavio karijeru koja ga je posle odvela do Atletika i do najviših fudbalskih visina.

Osam godina kasnije vest stiže sa Ostrva: Mančester siti želi da vrati Savića! Građani planiraju da renoviraju odbranu za narednu sezonu i potrebna su im dvojica novih štopera. Jedan od glavnih pikova je upravo as Atletika iz Madrida, koji godinama sjajno igra za Jorgandžije, a ove sezone je istupio kao jedan od lidera ekipe nakon velikih promena u timu.

Siti igra na kartu što Saviću ugovor sa Atletikom ističe za dve godine i što je ovo možda poslednja prilika klubu da zaradi ozbiljniji novac njegovom prodajom. A, nadaju se na Itihadu da je Stefan raspoložen da se vrati u njihove redove, da bi dokazao da je njegova prodaja pre osam godina bila greška.

Podseća Mančester Ivning Njuz koliko je Crnogorac bio beskompromisan borac još kao mlad, kada je tek stigao u Siti. Na prvom treningu, na koji je izašao pravo iz aviona, “slomio” je trenera Roberta Mančinija, koji se umešao među fudbalere i da on malo zaigra.
Bila je to fenomenalna scena. Stefan je propisno udario Mančinija, ali je to šef primio prilično dobro. Jer, ako želiš da igraš na treningu sa momcima, moraš i da očekuješ tretman kao ostali. Stefan je na prvom treningu pokazao šta može da se očekuje od njega. Nije tu bilo nikakve loše namere, već kad ti je lopta ispred tebe, želiš svom snagom da dođeš do nje”, ispričao je tadašnji golman Sitija Džo Hart.

Ali, jasno je i koja bi velika prepreka mogla da bude Savićevom transferu u Siti. Ukoliko ostane na snazi kazna da Građani dve godine neće moći u Evropu, onda bi cela priča automatski pala u vodu.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×