{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lekler kao furija do četvrte uzastopne pol pozicije na VN Rusije

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Šarl Lekler i Luis Hamilton kreću iz prvog reda, slede Fetel, Botas...
Lekler kao furija do četvrte uzastopne pol pozicije na VN Rusije

Četvrti put uzastopno, Šarl Lekler uzima pol poziciju! Kao što smo i najavljivali, onih 50 konja u plusu koje je Skuderija spakovala u „SF 90“ bolide Monežanina i Sebastijana Fetela donela su Ferariju ne trunku, već presudnu prednost na zvaničnom treningu. Drugu startnu poziciju nekako je izvukao Luis Hamilton, dok sa trećeg mesta u gridu kreće Seb Fetel.

Na treningu četvrto mesto izborio je Maks Ferštapen, čiji timski kolega Aleks Albon nije imao sreće, pošto je udarcem u barijeru u krivini broj 13, okončao svoje kvalifikacije. Na petom startnom mestu trke koja startuje sutra u 13.10 naći će se naći će se Valteri Botas u Mercedesu, a slede ga Karlos Sajnc i Niko Hulkenberg.

Međutim, posledica kazne zbog promene motorne jedinice glasi da će Ferštapen startovati pet mesta niže u odnosu na kvalifikacioni poredak. On kreće kao deveti u gridu. Naime, penalizacija se odnosi na sve ekipe sa Hondinim motorima. Tako će Gasli krenuti sa 16. pozicije, Albon sa začelja uz Danila Kvjata koji nije ni učestvovao na zvaničnom treningu.

NE, MERCEDES NIJE FAVORIT U SOČIJU

Inače, Lekleru je ovo šesta pol pozicija ove sezone, a u sutrašnjoj trci on će moći da tipuje i na treću pobedu na ukupno četiri trke. Uzgred, valja znati da će Mercedes imati drugačiju smešu guma na startu trke od Ferarija, te da je ključna stvar u ovom momentu brzina Skuderije na pravcu. Uzgred, trka u Sočiju vozi se dobrim delom, odnosno na tri četvrtine staze pod punim gasom, pa će u slučaju dobrog starta italijanskog tima, ekipa Mercedesa biti na grdnim mukama da sustigne Šarla Leklera.

Pošto već možemo da kažemo da je reč o vozaču koji će samo zbog više sile, ne i zbog nervoze pogrešiti, Hamiltonu će biti vrlo teško da pritisne Monežanina. Naravno, postoji varijata po kojoj bi Fetel mogao na startu da zasmeta Hamiltonu, ali to je već stvar koju je nezahvalno predviđati. Sigurno je jedino da će start biti izuzetno zanimljiv, kao i trka od koje Valteri Botas treba da se pribojava, budući da mu se Lekler opasno približava u generalnom plasmanu.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×